Dekking

Je wilt je verkoopwagen goed verzekeren. Maar wat is goed, en waarvoor ben je dan precies verzekerd?

De dekking hangt af van de verkoopwagen. Er is verschil tussen een zelfrijdende verkoopwagen (een foodtruck) en een niet-zelfrijdende verkoopwagen (een aanhanger), en is gebaseerd op de nieuwwaarde (t/m 5 jaar oud) of de taxatiewaarde (ouder dan 5 jaar).

Je hoeft een (niet-zelfrijdende)verkoopwagen alleen casco te verzekeren.

De niet-zelfrijdende verkoopwagen is namelijk altijd meeverzekerd op de WA verzekering van het trekkende voertuig  waaraan hij gekoppeld is. Daardoor hoeft er geen aparte WA verzekering te worden afgesloten. Wanneer er “WA schade” ontstaat terwijl de verkoopwagen niet aan een auto gekoppeld zit, komt deze voor je eigen rekening of je sluit hiervoor een AVB (Aansprakelijkheid Verzekering Bedrijven) af. Neem voor het afsluiten van een AVB contact met ons op.

Een zelfrijdende verkoopwagen (of foodtruck) kun je bij ons verzekeren tegen de risico’s van aansprakelijkheid en volledig casco (ook wel allrisk). Wij raden dit altijd aan! U zult dus zien dat dit in de offerte direct is meegenomen.

Wettelijke Aansprakelijkheid

De Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering (WA) is een verplichte verzekering voor zelfrijdende voertuigen (en dus voor foodtrucks). Deze verzekering vergoedt de schade die je met je foodtruck of zelfrijdende verkoopwagen aan een ander veroorzaakt. Dit kan een schade zijn aan een ander voertuig, maar ook schade aan personen wanneer ze door de foodtruck letsel oplopen. Hiervoor dien je dus verplicht verzekerd te zijn.

Casco

De casco dekking is geen verplichte verzekering, maar raden wij altijd aan voor verkoopwagens, zelfrijdend of niet-zelfrijdend. De casco dekking vergoed eigen schades. Omdat deze verzekering tegen bijna alle risico’s dekt, wordt deze verzekering ook wel de allrisk verzekering genoemd. Daarbij heeft “De Verkoopwagenverzekering” een zéér uitgebreide dekking. Zo dekt onze verzekering o.a:

√ Eigen schades bij een aanrijding (zelf veroorzaakt)
√ Stormschade
√ Diefstal/inbraak
√ Brandschade
√ Ruitschade
√ Waterschade
√ Explosie
√ Vandalisme
√ Aanrijding met dieren
√ De vaste inventaris
√ Vergoeding voor kosten van vervangend vervoer

Je verkoopwagen is met onze casco dekking altijd goed verzekerd. En omdat wij collectieve afspraken waar veel ondernemers van profiteren is de premie zeer aantrekkelijk. Lees hier alle voordelen van “De Verkoopwagenverzekering”.

Goederen en voorraad meeverzekeren

Het is mogelijk om losse inventaris, goederen en je voorraad mee te verzekeren. Dat kan door het afsluiten van de inventaris/goederen verzekering.

Lees hier alles over de inventaris/goederen verzekering.

Vragen? Bel ons!
0513 - 410 507

  • Voordelig
    Zéér uitgebreide dekking en een scherpe premie
  • Eenvoudig
    Bereken je premie en sluit direct online af. Wij regelen de overstap
  • Vertrouwd
    Honderden ondernemers gingen je voor

Onder andere deze collega’s hebben we al mogen verzekeren:

Van den Houten Funland

De Foodtruckers

Vive la Crêpe

vivelacrepe.nl

Huiskamerrestaurant De Bijkeuken

de-bijkeuken.nl

Van den Houten Funland

Golden Grilled Chicken

De Melksnor

de-melksnor.nl

Thommes Frites

thommesfrites.nl

Streetfood XL

Eindelijk vakantie?
Huur een camper via